Workshop Zwaardvechten | Amsterdam

Terug naar overzicht

Workshop Zwaardvechten | Amsterdam
Workshop Zwaardvechten | Amsterdam

Deze heel bijzondere workshop zwaardvechten laat je in 1,5 uur kennis maken met middeleeuwse wapens en hun toepassingen. Je raakt bekend met de grondbeginselen van de Europese middeleeuwse krijgskunsten, zoals deze daadwerkelijk beoefend werden in de 15de eeuw! Dit gaat uiteraard gepaard met de nodige humor en educatieve toelichting van de enthousiaste instructeurs! Een heel unieke beleving voor een groepsuitje of bedrijfsuitje in Amsterdam. 

Hoe gaat het in z’n werk?
Je krijgt als deelnemer een ‘waster’ (houten of nylon zwaard, of mes). Dit is je persoonlijke wapen tijdens de workshop. Deze wapens zijn accurate kopieën van gevonden trainingswapens uit de 15e eeuw. Daarmee ga je handelingen uitvoeren in de ‘traditie’ van ’Johannus Liechtenauer’ een legendarische vechtmeester uit Duitsland, die leefde in het begin van de 14e eeuw.

Je gaat in tweetallen, samen met je vriend(in) of collega terug in de tijd en beleven hoe het was om middeleeuwse wapens te hanteren. Alle technieken die aangeleerd worden in deze workshop zijn regelrecht afkomstig uit originele middeleeuwse gevechtsmanuscripten. Technieken, die populair waren bij zowel soldaten als ridders op het middeleeuwse slagveld en in gerechtelijke tweekampen. Geen Hollywood zwaardvechten dus, zoals vaak aangeboden wordt, maar historisch correct! Ook wordt er in de workshop informatie gegeven over deze magische periode. Een spannende reis door de tijd, vol intrigerende verrassingen en ontdekkingen!

Wat leer je precies?
Je leert standen en technieken met deze middeleeuwse wapen, maar ook een stukje filosofie van onze mystieke voorvaderen, die leefde in een tijd waarin deze wapens nog besliste over leven en dood. Echte wapens bekijken en vasthouden Ook nemen wij stalen zwaarden en messen mee, die je kunt bekijken en vastgehouden mogen worden.

Locatie:

Alle materialen worden meegenomen naar een door jou uitgekozen locatie. Bij mooi weer is het ook mogelijk om de workshop buiten te doen. 

  • Winter & Zomer activiteit
  • Binnen- & Buitenactiviteit
  • Amsterdam
  • 1.5 uur
  • Min. 10 pers.
  • v.a. € 33,30 p.p. incl. BTW
Plaats in favorieten
Bewaar jouw activiteit, deel het met de groep en laat ze stemmen!

Bewaar in favorieten en email dit naar jezelf
of deel het met anderen. Je ziet ook direct de prijs p.p.!

Beschikbaarheid aanvragen
Deel